top of page

Bravour Rally 2015

Zondag 18-10-2015

 

Het was zo’n typische oktoberzondagmorgen, licht mistig, als je omhoog keek, zag je door de sluiers heen dat het best wel eens een mooie dag kon worden.

Het was wel erg vroeg voor de zondag, zelfs de kerkgangers zaten nog in pyjama toen de eerste equipes zich meldden bij het startpunt , de kantine van de Gebr. van Leeuwen Boringen B.V. 

Koffie, speculaas, en toch ook wel wat zenuwachtig gedrentel, wat zou deze rally brengen?

23 equipes zouden vertrekken, met bombastische namens als ‘The Bluesbrothers’, ‘Quicksilver’,’ High and Low’ en ‘Wat Heet”… de meesten waren gekleed voor een sportieve autorit, maar er waren ook wel weer vreemd uitgedoste creaturen, Dracula, een toverheksje, een oud omaatje, glitterende gouden pakken, en Jake en Elwood…

 

Jan van Leeuwen had samen met zijn gezin een memorabele rit uitgezet. Na later bleek..

Gehuld in Bravourtenue  stapte hij op een kratje en legde de spelregels uit..

Klemborden, goodybags  werden uitgedeeld.

De equipes zonderden zich af om de opgegeven puntjes uit te zetten op de bijgeleverde vierdelige landkaart, dit moet uiterst secuur gebeuren, om de gestelde vragen te kunnen beantwoorden.

Eventjes voor tienen vertrok de eerste van de 23 bolides, even na half elf de laatste.

De rally voerde ons  in het ochtend gedeelte door de boezemkamers van het ‘Groene Hart’ van Nederland…

Harmelen, Haarzuilens, Kockengen, Kamerik, Kanis, Wilnis, Vreeland, Nederhorst ten Berg, Ankeveen, Kortenhoef , langs de Vecht, ik weet het allemaal niet meer zo goed maar het was genieten onderweg.

De prachtige herfstkleuren tegen de achtergrond van de mooiste huizen en kastelen van ons land.

Ik zat me af en toe te verbijten in de auto, we moesten doorrijden, maar ik wilde wel honderd keer even de auto  uit om een plaatje te schieten.. ‘dat doe je maar een andere keer’ bromde  piloot Frits , terwijl hij de auto professioneel langs de kronkelige weggetjes stuurde.

Veel te laat arriveerden we uiteindelijk bij het punt waar we onze broodjes en koffie konden verorberen.

Een gekakel onderling, ‘wat hebben jullie bij vraag 13? Wat komt er na ‘auto leeg? ‘

Wij hadden ‘doe ‘t liever zelf’  maar ik hoor antwoorden als ‘jammer’ en ‘pliesie bellen’ …

Na een uurtje verplichte rust zoefden de equipes weer verder,  de rit vervolgde  om Loosdrecht naar Hollandse Rading, Westbroek, Maarseveen, Maarssenbroek, Haarzuilens ,  Vleuten , Harmelen , De Meern, weer terug naar het startpunt, wat nu het eindpunt was geworden.

Rallyrijden is niet aan mij besteed, ik ben niet secuur genoeg, ik zie te veel andere mooie dingen, Frits en ik hadden toch een aantal dingen gemist en gezocht op niet de juiste locaties.

We werden 12e van de 23.. middenmoot dus…

 

Toch wil ik Jan z’n rally’s nooit missen, je komt op plekjes waar je nog nooit geweest bent, en vooral de saamhorigheid en het plezier van het samenzijn onder het genot van vele hapjes en drankjes maakt dit festijn tot een topevenement in de drukke kalender van Koor Bravour!

Jan, en natuurlijk ook Anneke, Andries, en Isa hartstikke bedankt voor het organiseren van deze geweldige mooie en leuke dag.. en wellicht tot een volgende keer!!

 

Harm

 

PS Eef, ook jij heel erg bedankt voor de heerlijke hapjes, jammer dat je er niet bij was!!

bottom of page