top of page

Opening Kaasmuseum Woerden

20-05-2017 Kaasmuseum…

 

Op een echte Hollandse meidag met een frisse wind, mooie wolken en het vanzelfsprekende buitje , monsterde Koor Bravour aan op de beurtvaarder “Jansje”.

Om daarna onder de twee bekendste bruggen van Woerden , de Kwakel en de Rozenbrug, al zingend de haven in te draaien..  Net na de Kwakelbrug het Lang zal ze leven gezongen voor een vriendin die op de Rijnkade stond te glunderen.

Toen op vol stoom naar de haven, al waar we voor veel publiek zingend van het cafeetje aan de haven aanmeerden.

Onder het zingen van het beroemde kaaslied van Woerden werden de eerste 4 kazen van boord gegooid in de handen van de genodigden. Toespraken volgden, onder andere een gedeputeerde, de burgermeester, en de voorzitter van het comité dat er voor gezorgd had dat we nu voor een splinternieuw kaasmuseum stonden. Daarna werd een lange rij gevormd tot aan de deur van het museum en werden de overige 30 kazen doorgegeven.

Het museum werd door de fam. Plomp (eigenaar van het pand) middels het doorknippen van het lint officieel geopend!!

Bravour zong nog een paar zeemansliederen en besloot nogmaals met het Kaaslied. Net op tijd voor weer een Hollands buitje kon het officiële gedeelte worden afgesloten, en deden de mannen zich te goed aan schipperbitter en broodjes met boerenkaas…

Woerden is een museum, en wij weer een ervaring rijker…

Hoera!! Hij is Volvet!!!  

bottom of page