top of page

Bravour Shantyfestival

15 mei 2024

Op zaterdag 8 juni 2024 organiseert Koor Bravour een super gezellig muziekfestijn in het centrum van Woerden. Op vier podia vinden de unieke optredens plaats samen met maar liefst 11 geselecteerde zeemans-/shantykoren vanuit alle windstreken.

Om 11.30 uur wordt het Shantyfestival officieel geopend met aansluitend een optreden van Koor Bravour. Vanaf 12.00 uur strooien wij gedurende de middag samen met de 11 deelnemende gastkoren de muzikale noten over boord richting de Woerdense pleinen en straten en creëren wij een sfeer van zoute zee, stoere zeelui, gerookte paling, haring en vooral veel muzikale gezelligheid.

Dit jaar zijn ook de Havendagen waardoor er tevens volop spektakel is in en rond de haven.


De hele dag zal een kritische jury de zingende bemanningen volgen en beoordelen, om aan het einde van de dag de felbegeerde publieksprijs uit te reiken aan het koor dat zich het beste heeft weten te presenteren. Daarbij worden niet alleen de muzikale kwaliteiten beoordeeld maar ook de uitstraling en interactie met het publiek.Koor Bravour houdt ervan om het publiek te verrassen en dit jaar gaat dat zeker weer gebeuren! De afgelopen maanden is er keihard gewerkt aan het instuderen van een nieuw nummer waarvan jong en oud zal opkijken. Voor zover ons bekend is er (nog) geen ander koor die dit lied ooit ten gehore heeft gebracht.


11.30 uur Opening van het festival op Plein Hoochwoert.

12.00 uur Start optredens van de koren op diverse podia in de binnenstad.

17.15 uur samenzang met alle koren én natuurlijk onze bezoekers + prijsuitreiking.

 

De toegang is gratis


Klik hier voor alle informatie over het festival.


bottom of page