top of page

Bravour op kerstmarkt in Steinhagen

2 dec. 2023

Zaterdag 2 december vertrokken de leden van Koor Bravour om 8.00 uur met de bus richting Steinhagen (zusterstad van Woerden) om te gaan optreden op de 48e Steinhagener Weihnachtsmarkt.

Na een warme ontvangst door Sarah Süß (burgemeester van Steinhagen), Viktor Molkenboer (burgemeester Woerden), Hans Schmidt (voormalig burgemeester Woerden) en Katja Tarun (voorzitter aktiviteitencommissie) werd in het Historisch Museum gezamenlijk een warme lunch genuttigd.

 

De warmte was snel verdwenen want het eerste optreden op de “marktplatz” was koud met een frisse wind en sneeuw. Maar dat hoort uiteraard bij de tijd van het jaar en de sfeer was er niet minder om. Samen met het ontvangstcomité werden er mooie liederen ten gehore gebracht.

Na enig rondzwerven op de kerstmarkt werd er gezongen in het Historisch Museum en naartmate de tijd verstreek verschenen er steeds meer mensen op straat. Aan het einde van de middag waren de straten en pleinen gezellig druk en bij diverse kramen ontstonden lange wachtrijen (onder andere bij de kraam van de Woerdense brandweer).

Het slotoptreden was aan het begin van de avond op de “marktplatz” waar inmiddels een groot publiek genoot van de muzikale kunsten van Koor Bravour.

 

Om 21.00 uur vertrok de bus vanuit Steinhagen en omstreeks 0.00 uur arriveerden de mannen (en vrouwen) van Bravour in Woerden en kunnen terugkijken op een mooie aftrap van een feestelijke decembermaand.


Naar de foto's


bottom of page