top of page

Keukenhof 2015

Bravour zingt met bloemen…

 

Toen ik een kleine jongen was, en mij verveelde, ging ik met een schriftje aan de Leidsestraatweg op een hekje zitten en noteerde de nummerborden van de passerende auto’s. In de maanden april en mei kwamen er regelmatig voertuigen voorbij die op de motorkap of kofferdeksel een fraaie bloemenkrans hadden bevestigd.  Je wist dan, die kwam van de Keukenhof…

 

“De geschiedenis van Keukenhof gaat terug tot de 15de eeuw. Gravin Jacoba van Beieren (1401-1436) haalde uit het Keukenduin groente en fruit voor de keuken van kasteel Teylingen. In 1641 werd kasteel Keukenhof gebouwd en het landgoed groeide uit tot een oppervlakte van ruim 200ha.

Landschapsarchitecten Jan David Zocher en zijn zoon Louis Paul Zocher, later ook de ontwerpers van het Vondelpark, richtten in 1857 de tuin rondom het kasteel opnieuw in. Dat park, in Engelse landschapsstijl, vormt nog altijd de basis van Keukenhof.

 

In 1949 bedacht een groep toonaangevende bloembollenkwekers en -exporteurs het plan om op het landgoed een tentoonstelling van voorjaarsbloeiende bloembollen te maken. Het lentepark Keukenhof was een feit. In 1950 ging het park voor het eerst open. Het was direct een succes: 236.000 bezoekers. In 2015 vindt de 66e editie plaats met als thema Van Gogh. In de afgelopen 65 jaar is Keukenhof uitgegroeid tot een wereldwijd begrip.”

 

Ik was er nog nooit geweest.

Koor Bravour  mocht een uur optreden in dit park en had ik dus het geluk om de Keukenhof is van dichtbij te bewonderen.

Het was wel één van de laatste dagen dat het park open was, het echt prachtige was er wel vanaf, maar er bleef nog veel moois over hoor. En inderdaad, het is een wereld begrip, weinig “Hollanders”.

 

Op het grasveld naast het Willen Alexander paviljoen was een podium alwaar wij het publiek vermaakte met voornamelijk anderstalige liederen.

Het was prachtig weer, zowel het publiek als wijzelf hebben genoten van een uurtje zingen in deze prachtige ambiance..

Helaas konden we niet te lang blijven hangen, we werden s ’avonds weer  verwacht in Vianen. Zingen bij de Nationale Sleepbootdagen.

Weinig foto’s van het koor deze keer,  wat meer van de bloemenpracht.

 

Harm,  15 mei 2015

ke1.jpg

ke1.jpg

ke2.jpg

ke2.jpg

ke4.jpg

ke4.jpg

ke3.jpg

ke3.jpg

ke5.jpg

ke5.jpg

ke6.jpg

ke6.jpg

ke8.jpg

ke8.jpg

ke7.jpg

ke7.jpg

ke9.jpg

ke9.jpg

ke9b.jpg

ke9b.jpg

ke9a.jpg

ke9a.jpg

ke9d.jpg

ke9d.jpg

ke9c.jpg

ke9c.jpg

ke9f.jpg

ke9f.jpg

ke9g.jpg

ke9g.jpg

ke9h.jpg

ke9h.jpg

ke9i.jpg

ke9i.jpg

ke9k.jpg

ke9k.jpg

ke9j.jpg

ke9j.jpg

ke9l.jpg

ke9l.jpg

ke9n.jpg

ke9n.jpg

bottom of page