top of page

Jubileumconcert 2016

Klik op een foto voor het complete beeld

Van strakke gele strepen naar golvend blauw…

 

Woerden, 26 februari 2016

Anderhalf jaar geleden werd ik door een Facebookvriend uit Limburg geattendeerd dat de politie aldaar in een nieuwe outfit was gestoken. Hij vond het wel erg veel op de shirts van Bravour lijken?

Als bijlage zat er een fotootje bij die daar in de krant stond.

Ik keek er naar en moest hem gelijk geven. Ik realiseerde me toen nog niet dat dit verregaande gevolgen voor ons koor zou krijgen.

Na veel gesprekken, nieuwe ontwerpen was het nu dan eindelijk zover dat onze nieuwe outfit aan de wereld getoond kon worden.

Toevalligerwijs valt het samen met ons jubileum jaar en is er besloten om er een spektakel van te maken.

De Kruiskerk werd afgehuurd, Het Gelders Politie Mannenkoor uitgenodigd.

Een grappige ludieke striptease act uitgedacht.

Die act had nogal wat voeten in de aarde, de stof van onze, nu oude, shirts bleek van een dusdanige kwaliteit dat deze onmogelijk van het lijf te scheuren was.

Plony, de vrouw van voorzitter Ad, heeft de achterkant van alle shirts door geknipt en voorzien van klittenband. 

Alle voorbereidingen, uitnodigingen, extra repetitie uren kwamen samen op vrijdag 26 februari in een bomvolle kerk.

Het politie koor trapte af met een liefdesliedje van Elvis gevolgd door nog meer mooie liederen, ik kreeg daar niet veel van mee, wij moesten ons opmaken voor ons optreden en de striptease act.

Hilariteit in de kleedkamer, Eef knoopte zijn oude shirt aan het nieuwe welke eronder zat..

Grappen en grollen vlogen door het zaaltje, we hadden er zin in..

Na het opstellen en het uittrekken van de jassen, werd het stil in de kerk… een zacht aanzwellend akkoord gevold door tromslagen... come over the hills my bonnie Irish lass..bijna fluisterend gezongen bezorgde mij meteen al kippenvel, wat een mooi lied..

Daarna het vrolijke, Vrij als de wind…    

Wat er toen gebeurde, opeens klonk er uit de speakers keihard de muziek van Joe Cockers, ‘you can leave your hat on. En swingde  het hele koor met wulpse bewegingen, als eerste vlogen de petten door de lucht gevolgd door het afrukken van de oude shirts. Het publiek vond het prachtig, ‘The Full Monty’op z’n Woerdens.

Daar stonden we dan, in onze nieuwe outfit, van strakke gele strepen naar het golvend blauw. We vervolgden ons optreden toepasselijk met Als het golft, dan golft het goed!

Het oude shirt werd daarna officieel overgedragen aan Marga Smit Willems de vertegenwoordigster van Politie Nederland. Ook erelid en oud Burgemeester van Woerden Hans Schmidt hield een vrolijk en warm praatje, met als conclusie dat Bravour bij Woerden hoort zoals de boeren kaas!  

Deze prachtige avond voor zowel publiek als het koor werd ver na elfen afgesloten met een polonaise  door de kerk en een afterparty die tot zaterdag door ging..

Dit concert was een schitterend begin van het jubileumjaar van Koor Bravour, er zullen nog een aantal hoogtepunten volgen.

Iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt wil ik hartelijk bedanken… ik heb genoten, ‘k heb een droge keel, dus neem nog maar wat thee met honing? J 

 

Harm

bottom of page