Huizer Botterdagen 2015

Tien uur stond Gijs op de stoep, ik reed met hem mee naar Huizen, het mooie vissersdorp aan de voormalige Zuiderzee, nu het Gooimeer.

Het dorp stond vandaag in het teken van het havenfestival. Het dorp werd overstroomd door oude vrachtwagens, personenwagens, tractoren, motoren, brommers, klederdrachten en niet te vergeten Shantykoren.

Een drietal optredens waren gepland. We begonnen in de haven, nabij de werf, waar we gastvrij werden ontvangen met sterke koffie.

Na de regen in de ochtend brak het grijs en kwam het blauw en de zon weer tevoorschijn.

Het podium bij de werf was ietwat in een hoek geplaatst waardoor het vrij krap was voor de toeschouwers. Maar dat mocht de pret niet drukken. Onze Frits tikte af,  de harmonische klanken van Bravour gleden over het publiek de haven in. Het tweede optreden was op het Skutsje, “ Lutgerdina Smeltekop” gepland. Om, voor mij, onduidelijke reden ging dit helaas niet door en hadden we ruim anderhalf uur de tijd om ons te goed te doen aan broodjes paling, broodjes buikzalm en hier en daar een biertje.

 

Op een parkeerterrein was een static show van oldtimers in alle vormen, Wesley, Arend en ik vergaapten ons aan het glimmende chroom en waanden ons af en toe in vroeger tijden.

Na een biertje bij de werf togen we naar ons laatste optreden, midden in de loop van de braderie. Heerlijke nummers schalden over het publiek wat weer zichtbaar genoot van onze liederen.

Doordat Gijs een feestje had, konden wij helaas de samenzang niet afwachten en wilden snel naar huis.. bij de auto aangekomen bleek echter dat de accu vreselijke diarree had en totaal was leeg gelopen… gelukkig had Gerard startkabeltjes, en Wesley reed de “Peus” even bijna tegen de bumper, gelukkig zat m’n been d’r nog tussen.

Kabels aangesloten en Broeeeem de Duster bromde weer tevreden… net als Gijs en ik, tevreden terug kijkend op weer een leuke dag met Koor Bravour,

Waar het goed is, beter wordt en gezellig blijft!!

 

Harm

Sponsoren