Havendagen 2013
DSC_0179.jpg
DSC_0179.jpg

press to zoom
DSC_0161.jpg
DSC_0161.jpg

press to zoom
DSC_0106.jpg
DSC_0106.jpg

press to zoom
DSC_0179.jpg
DSC_0179.jpg

press to zoom
1/17
Havendagen 2013, Woerden helemaal in de ban van stoomboten, stoommachines en nog veel meer stoom.

Wederom de gezelligste dagen van 2013 in Woerden
Krakende touwen, schuivende lading, naar zweet stinkende kooien, een nukkige kapitein, en een kok die maandenlang iets moest zien te maken van zijn eenzijdige voorraad voedsel en drank.
Nee 't leven op zee was geen lolletje, geronseld of voor een schamele premie, kozen heel vaak werkeloze arme sloebers het zeegat voor het grote avontuur .
Al die jaren op zee verlangend naar huis, vrouw en kinderen, maar…eenmaal thuis, hunkerde de zeeman weer naar de zee, want daar lokte het avontuur en de vreemde.
Tijdens het zware werk aan boord, zoals het hijsen der zeilen, laden en lossen van allerlei vracht, werd op het ritme van het werk door de bemanning gezongen, men zong over lief en leed, over de ontberingen, maar ook over pleziertjes in vreemde havens, en natuurlijk over vrouwen en drank.

 

Shantykoor “Bravour” laat oude tijden herleven met zeemansliederen en schepen.
Wij, van koor Bravour, maken er met nog 6 zeemanskoren en een demonstratie van een 55 tal sleepboten opduwers, botters, skûtsjes, in Woerdens mooie haven en singels, samen met de plaatselijke winkeliers en horeca, een groot muzikaal, nautisch feest van, met een grootse kramenmarkt door de gehele binnenstad.
De Rijnstraat zal deze dag voor een gedeelte omgetoverd worden tot kinderspeelparadijs.
Voorstraat, Rijnstraat, Havenstraat, Plein Hoochwoert, Haven, Emmakade en de singels zullen deze dagen voor het 6e jaar (na 5 vorige succesvolle jaren, (2012 +/- 35.000 bezoekers) in het teken staan van Hollands roem(rijke)ruchte scheepvaart verleden.
 
7 Shanty/zeemanskoren zullen op deze bijzondere dagen op spectaculaire wijze op een 6 tal podia door de gehele binnenstad en aan de haven vullen met zeemansklanken en shantymuziek.
In de haven en de singels zal het bruisen van nautische activiteiten met sleepboten en hun bemanning, een historische stoomsleper uit 1911, een origineel antiek baggerschip, en véél meer, een stukje historie van Woerdens binnenvaart gaan wij laten herleven ! met op de kades palingrokerijen/scheepsmotoren/touwslagers/ klompenmakers/smeden/nettenboeters, demonstaties met miniatuurboten en modelbouw, trekwedstrijd met sleepboten en verkiezing sleepboot en opduwer van het jaar 2013.
Rondvaarten met een Romeinse galei / originele botters/skûtsjes en binnenvaart schepen onder vol zeil zijn deze dagen in Woerdens haven te bezichtigen.
Op de Emmakade, in een grote luxe VIP-tent, is er gelegenheid voor geïnteresseerde sponsoren hun bedrijf of producten te promoten. (Interesse, bel Ad de Goey 06-22443881)

En iedereen is uitgenodigd om dit mee te vieren, de toegang is geheel GRATIS.
Kom aan boord, proef de zoute zeelucht en vers gerookte paling, Koor Bravour laat U muzikaal meevaren op onze vaak verre lange zware zeereizen.