top of page

Eetcafé De Halve Maan

02-07-2017 “De Halve Maan”….

 

Ellie, de waardin van het eetcafé, runt deze gezellige pleisterplaats nu zes jaar, zij vond dat wel een feestje waard.

Zo werd ons koor uitgenodigd om er een gezellige middag  te verzorgen.

Feest en Bravour zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus togen de meeste  leden op de fiets, tegen de straffe westenwind  via die lange Uitweg, de Molenweg, om als laatste een splinternieuwe Hazekade  af te trappen. Hijgend maar met een blijde lach werden zij onthaald met een heerlijk kopje koffie.

Het terras zat ruim voor aanvang al vol. De aanvang echter liet even op zich wachten.. het tekstenbord was vergeten… Het maakte niet uit, het weer was goed, evenals het biertje. Twintig minuutjes later zongen we er op los, en vermaakten het publiek, leuk om te zien dat langsrijdende fietsers subiet stopten om mee te genieten.

Lekkere meezingers, een smartlap, en weer meezingers.. het eerste blok was om voordat we er erg in hadden.

Na het verplichte kelen smeren, kwam de dronken zeeman weer eens voorbij.. was de liefde shön im hafen..    en werden de dames van plezier vervloekt , we sloten af in het kleine café in de Meije..

Ook bij het derde, laatste blokje, zat het terras nog steeds vol en stonden de mensen nog steeds op de weg mee te genieten. Het mooie ‘Deze Zee’ en  ‘Red is the Rose’ werden prima gebracht onder de bezielende leiding van de (4e) dirigent.  Country Roads werd door iedereen meegezongen aan het eind werd de polonaise ingezet met het Zeeroverslied.

Het was weer een mooi feest,  midden in de Meije, tussen de groene weilanden, onder het wakend oog van Pietje Potlood.

Ellie, bedankt voor de versnaperingen.. we komen graag nog een keertje terug…

Een dorstig hart, vermoeid van het gaan, rust wat uit, bij de halve maan!

 

Harm

bottom of page