top of page

Bestuur

André Honders

Voorzitter

06-28 847 996

Ik ben sinds 2010 lid van Koor Bravour en bestuurslid sinds 2013. Na ruim 10 jaar PR en marketing te hebben verzorgd mag ik sinds maart 2024 de voorzittershamer hanteren. Ik ervaar het als een eer om deze mooie club te mogen vertegenwoordigen.

Koor Bravour is in de loop der tijd een belangrijk onderdeel geworden van mijn leven en daar geniet ik dagelijks van.
Met veel plezier zing ik bij de tenoren. Het zingen is voor mij een geweldige manier om te ontspannen.

Rick Rijneker

Secretaris

06-10 889 414

In oktober 2022 ben ik lid geworden van Koor Bravour. Zingen was tot dat moment niets iets wat ik regelmatig deed (zelfs niet onder de douche).

Vanaf het eerste moment bij Bravour heb ik echter veel plezier in het het zingen in dit koor.

Vanaf maart 2024 ben ik bestuurslid in de functie van secretaris.

Gerard Plijter

Penningmeester

06-30 880 219

In 2012 ben ik gevraagd om de grote trom te gaan bemannen en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Onze dirigente Yolanda had al snel meer wensen en de grote trom werd uitgebreid met snaredrums en bongo’s. Deze uitbreidingen hebben voor mij het spelen alleen nog maar leuker gemaakt.

Na 10 jaar secretaris te zijn geweest vervul ik vanaf maart 2024 de functie van penningmeester. Daarnaast ben ik binnen het bestuur de vertegenwoordiger van de muziekcommissie

Floor van der Wind

Materialen

06-16 043 686

In september 2022 kreeg ik wat meer vrije tijd en ben ik een keer gaan luisteren bij Koor Bravour en dat voelde als een warm bad.

Even later werd ik bij de tenoren ingedeeld en al snel kwam ik bij de "geluidsopbouwploeg".

Vanaf maart 2024 maak ik deel uit van het bestuur als algemeen bestuurslid.

Willem van Dam

Boekingen

Bijna vanaf het begin ben ik lid van Koor Bravour met erg veel plezier. Ik zing bij de bassen, ben verantwoordelijk voor de boekingen en tevens  ben  ik lid van de muziek commissie. Per februari 2021 maak ik ook deel uit van het bestuur.

Een leuke anekdote is : Mijn opa Graad Troost geboren  anno 1899 in Stellendam ( Goeree Overflakkee )  was zeevisser tot de watersnood in 1953 de hele vissers vloot verwoeste. Als kleine jongen hing ik aan zijn lippen als hij ging vertellen  over de woeste zee en de sterke stoere zeebonken, mannen met grote baarden, verweerde gezichten, zelf gemaakte tatoeage ’s  en  heel  veel  bravour.

Dus u raadt het al waar de naam  “Bravour “ vandaan komt.

Yolanda Brouwer

Dirigente

Ik houd van uitdagingen en ging in 1996 bij Tineke Schouten werken als Trompettiste, zangeres en danseres....en deed hier verdere ervaringen op met koorzettingen.


In 2000 pakte ik de dirigeerstok op en begeleidde verscheidene ensembles en word veel gevraagd als repetitor.

Een aantal jaren geleden ben ik weer fulltime begonnen en ben op dit moment dirigente van verschillende koren, waaronder Vocalgroup LSIA Woerden en natuurlijk Koor Bravour.


Als Yolanda er niet voor staat dan wordt het koor geleid door Harm van Geel of Hans Hembrecht.

bottom of page