top of page

Benefietconcert Jostiband in Kamerik

Op zaterdag 25 maart 2017 mochten wij onze bijdrage leveren aan het Benefietconcert van de Jostiband in Kamerik, georganiseerd door de Lionsclub Woerden. Beide organisaties bestaan 50 jaar, wij nog maar 16 jaar..... Op deze pagina vind u de foto's en het verslag van Harm.

Het Jostiband Orkest…

 

De Lionsclub van Woerden organiseerde een benefietconcert, dit jaar gaat de opbrengst naar stichting Landgoed Bredius, een stichting waar ik blij van word, ik loop bijna dagelijks door ‘het paradijs in de stad’.

Hoe krijg je de sporthal van de Schulenburch vol met ruim 800 mensen? Je kan natuurlijk kiezen voor de “Toppers” of een reünie concert van “Doe maar”? Misschien mogelijk, maar de organisatie koos voor een orkest dat ieders hart steelt.

Het Jostiband Orkest! Het is een genot, en zo bewonderenswaardig om de passie te kunnen zien en te beleven als je dit orkest aan het werk ziet. Koor Bravour werd uitgenodigd om samen met dit orkest een mooie avond te verzorgen. Dat is gelukt! De zaal zat bomvol!

Het licht ging uit, de spots aan, daardoor mooi uitgelicht trapte Bravour af met ‘Deze zee’ het mooie nummer van Rob de Nijs. Daarna een gezellige meezinger, gevolgd door het bekendste smartlap, ‘De Zuiderzeeballade’ met solisten Ad en Andries, het refrein werd zachtjes meegezongen door de zaal, wat deze jongen weer kippenvel bezorgde.

Het blokje werd afgesloten door ons  polonaise lied.

Foto links: Andries van Leeuwen en Ad de Goey

 

Boven ons gingen de spots toen uit.. in het midden van de zaal gingen de spots aan en startte de Jostiband met ‘Heer, uw licht en uw liefde schijnen’…

Het is haast niet te beschrijven wat je als toeschouwer doormaakt als je deze mensen aan het musiceren ziet en hoort. Een mengeling van bewondering en genot.

Een bonte verzameling van muziekstukken werden gespeeld dit gezellig aan elkaar gepraat door de muzikale leidster Lyan Verburg en enkele orkestleden, zelfs een paar mopjes werden verteld.

Gezamenlijk mochten wij  ‘de klok van Arnemuiden’,    het mooie ‘Hallelua’, (met onze eigen Leonard Cohen, Bram van Weerdenburg),  en tot slot ‘Het kleine café aan de haven’ brengen…

Het was voor ons, Koor Bravour, maar ook voor alle andere aanwezigen een onvergetelijke avond.

Wederom een parel aan de kroon van Bravour. Lionsclub Woerden, Hartelijk bedankt voor de organisatie van deze fantastische avond!! 

bottom of page